Läka trauma

Traumaläkning kan se olika ut för olika människor. Det viktigaste är att det finns hopp om läkning. Själv ska jag nu påbörja min egen läkningsprocess tillsammans med A-C Body Life.

I dag stötte jag på Jessica från Australien på hennes Instagramkonto, ”CPTSD.hope”. Hon bekräftar i mycket, min egen kamp mot läkning, från andra sidan jordklotet. -Att kliniska psykologer saknar viktig kunskap om neurobiologin bakom trauma och dess läkningsprocess. Jessica tipsade bl a. om organisationen Blue knot, där du kan hitta faktablad om CPTSD för nedladdning. Vidare ger hon (se länken ovan), sina tre bästa råd för traumaläkning;

1, Traumainformerad vård.

2, ”Bottom-up” / ”Nerifrån & upp” -intervention (kroppen tar över i en traumarespons, varför du inte kan tänka dig ur ett trauma).

3, Psykoedukation (Det är vad ”Traumaskolan” erbjuder).

Eftersom jag själv slagit mitt huvud blodigt inom psykiatrin, utan att få gehör för en traumabehandling, har detta istället lett till en återtraumatisering. Därför välkomnar nu med hopp och glädje, Ann-Christine in i min läkningsprocess. Jag har valt att viga hela den här sidan för dig som vill följa med på resan.

Frekvensterapi

Första besöket hos AC fick jag frekvensterapi. Man sitter och håller i två stavar som sänder ut elektriska impulser. Med hjälp av en finger tuta, kunde hon läsa av om jag hade virus, svampar och parasiter i kroppen. Hon bjöd på ett glas vatten som var renat av en kristall. Mottagningen som ligger lätt tillgänglig nära Solna Centrum, var fantastiskt fin och gemytlig, inhyst i ett bostadsområde mitt emot Polishuset. AC är en mycket varm och intensiv person som brinner för det hon gör. Det blev en oförglömlig upplevelse. Eftersom det kan vara jobbigt att prata om traumatiska minnen, kan jag rekommendera vila efter behandlingen.

ADHD information och Stress & Trauma – Tips, ideér, inspiration