Om ADHDsysterns blogg

ADHDsystern – en blogg om NPF (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar)så som ADHD, Asperger, AST, ADD mf.  men även om Stress och Trauma. Jag som skriver är Leg Ssk och specialiserad inom NPF, trauma och stress, självmordsprevention samt folkhälsa inom ramen för distriktsköterskeutbildningen. På sidan ”Självhjälp på vägen” får du mer information om NPF utifrån olika perspektiv.

Självhjälp på vägen ger dig mer information om NPF.

Vad innebär det att få en ADHD diagnos

”Bra reflektioner kring att faktiskt själv ÄGA epitetet av vad det innebär att ha en diagnos! Man ”hamnar” ju inte under ”diagnoskniven” för att livet fungerar så där underbart fantastiskt bra. Samtidigt behöver vi ges möjlighet att bearbeta innebörden av att bära en diagnos utan att hamna i en ”tyck synd om mig” fälla! Vi med diagnoser, ”rackar” inte ner på andra med funktionsnedsättningar. Förhoppningsvis är vi rustade för att MÖTA alla människor som individer. Alla människor har både svagheter och styrkor, med eller utan diagnos. Vi kan visa medkänsla (empati)  med människor, inte ”tycka synd om” (sympatisera med) andra människor pga deras ”svagheter”.  Att ”tycka synd om” är lika med att ”se ner” på någon. Jag kan inte leva med att gå runt och ”tycka synd om” alla NT-människor (”normalstörda” utan diagnos), för att dem aldrig riktigt kan förstå vad en diagnos innebär. Men jag kan höra om någon är förblindad av sina egna villfarelser och fördomar (-Kommenterat utifrån den här artikeln, ur DN,  som beskriver den mediala bilden av ADHD, samt generaliseringar som bygger på allas våra fördomar).

Mer om ADHD

Här på ADHDsystern kan du hitta och läsa om, alla områden som berörs av ADHDdiagnosen. Du behöver inte själv ha diagnos, för att ta till dig av de olika ämnen som berörs på bloggen. Förhoppningsvis kan du hitta någon information som berör just dig eller någon du känner, oavsett diagnos eller inte. Viktigt att bära med sig är att inte ens forskarna är överens om upphovsmekanismerna till ADHD, samt att det finns två olika syn på detta, där den minst uppmärksammade i Sverige kan du läsa om i ADHD-skolan. Mer om ADHDskolan.

Vill du läsa mer om vad ADHD innebär, hittar du olika kategorier här i bloggen; VuxenADHD  • Bearbeta ADHDADHDmedicinADHD-strategierAppstöd. •  ADHDolikheterFöräldrarinformationADHD & AnknytningTrasslig barndomADHD-känslor • Mer om känslorADHD & sorgSömnfb-grupp för tjejer med ADD / ADHDLästips / BoktipsADHD & gener

Nedan förklarar MrsHyper ADHD utifrån sitt perspektiv som förälder till två barn med NPF:

Här kan du även lyssna på en fin intervju av Mrs Hyper – Flickor har också ADHD.

 

2 reaktioner på ”Om ADHDsysterns blogg”

  1. Hej Syster! ✌🏻Som behandlare, patient och patientförälder inom psykiatrin har jag länge känt ett driv och skyldighet att göra något för att dela erfarenheter för att ge stöd åt en bredare skara än de jag möter i riktiga livet. Meeen nu känner jag mig lugn för den här bloggen är fantastisk! 🙏🏻Jag slipper ha dåligt samvete för nu kan jag hänvisa till din blogg 😎

    Tack! Och keep upp the good work! 💪🏻❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

ADHD information och Stress & Trauma – Tips, ideér, inspiration

Assign a menu in the Left Menu options.
Assign a menu in the Right Menu options.